Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślane ciasteczka z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
pokruszone migdaly 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Maślane ciasteczka z migdałami

Po 50 dag mąkki przennek i masła, 2 dag drozdży, 2 żółtka,6łyżek cukru,4łyżki pokruszonych płatków migdałów.
Mąke wymięszać z solą,rozetrzeć na sucho z drożdzami posiekać z masłem i zagnieść.Ciasto zawinąć w złóżoną gazę i włóżyć do wody na ok20min,nastepnie ciasto odcisnąć z nadmiaru wody i rozwałkować na 0,5cm,posypać mąką.Kieliszkiem do wina wyciąć kółka, ułóżyć na blasze posmarować roztrzepanymi żółtkami, posypac cukrem i migdałami.Piec ok 12min w piekarnikju nagrzanym do 120 stopnio.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak