Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory smażone w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 1 kg
mąka
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Pory smażone w cieście

CIASTO: 2 jajka, 5łyżek mąki, 1łyżka mąkki pszennej razowej,szklanka śmietany ,pół łyzeczki proszku do pieczenia, sól, natka pietruszki
Pory oczyścić odciąc korzeń i górną zieloną część a białą część wrzucić do osolonej wody i gotować ok 15min.Z podanych składników przygotowac ciasto, pory pokroić na plastry 1cm grubości,obtaczać w ciescie i smażyć na jasnozłoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 24.07.2011 06:21
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak