Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 10 dag
masło 2 łyżki
cebula 1/2 sztuki
sól do smaku
oliwa 1 łyżka
sos pomidorowy lub keczup 2 łyżki
bagietka
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z pieczarkami

Bagietkę lub bułkę palucha przekroić wzdłuż na pół. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Poddusić je na masełku do miękkości doprawiając do smaku solą i pieprzem. Cebulę posiekać w kosteczkę i podsmażyć na oliwie. Bułkę posmarować sosem pomidorowym lub keczupem, następnie układać po kolei- pieczarki, cebulkę. Całość posypać startym serem żółtym i zapiec przez około 15- 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.02.2014 07:17
Lubię takie domowe zapiekanki
RenataZ-et 08.08.2013 21:36
takie zapiekanki mogę jeść codziennie :)
IKrakowianka 19.12.2012 23:29
przepyszna :)
Iwusia 04.10.2010 22:04
Pysznie wygląda :) .... no to mąż się doczekał ;)
banditka 04.10.2010 12:44
smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak