Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosól wołowo - drobiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberko wołowe
ćwiartka kurczaka
liście pora
marchewka
cebula
liść selera
natka pietruszki
pieprz
przyprawa do potraw
sól

Przepis i sposób przygotowania na: rosól wołowo - drobiowy

mieso wolowe i drobiowe wkladamy do garnka i zalewamy dużą iloscią wody i dodajemy łyzeczke soli, gotujemy ok 40 minut, po tym czasie uzupelniamy ubytek wody i wrzucamy obrana marchewke oraz liscie pora. wszystko gotujemy do miekkosci. Doprawiamy pieprzem oraz jarzynka do smaku. 15 minut przed koncem gotowania dajemy liscia selera oraz podpieczoną nad ogniem albo rozgrzanej blaszce pokrojoną w talarki cebulke. Po wyłączeniu ognia dodajemy posiekaną natke pietruszki, Podajemy z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 25.06.2012 09:52
mniam
iknkirke 12.12.2010 19:07
dobry :)
matii6 07.10.2010 12:18
uwielbiam rosól domowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak