Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
jajko 4 szt
purée ziemniaczane 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana

Moczymy i smażymy granulat sojowy. Ziemniaki ścieramy na tarce takiej jak do placków ziemniaczanych, dodajemy jajka i kaszę . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy 5 łyżek oliwy oraz granulat . Wszystko mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Blachę do zapiekania smarujemy oliwą i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy do formy masę ziemniaczaną i polewamy wierzch oliwą (ale bez przesady). Wstawiamy do gorącego pieca (ok.200 *C) na 80 minut. Koniecznie podajcie z sosem, najlepiej z grzybowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak