Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Grecko-Polska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
kukurydza 1 puszka
ser feta 1 opakowanie
oliwki 1 puszka
majonez 2 łyżki
musztarda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Grecko-Polska

Sałatę pekińską kroimy w grubszą kostkę. Wrzucamy do miski, dodajemy pokrojony pomidor, kukurydzę, ser feta (w kostkę, bądź \"podziobany\"), oliwki.

Musztardę i majonez łączymy w osobnej misce - dodajemy wg uznania przyprawy (można na ostro - chilli, bądź czosnek, bądź bazylię, oregano, albo przygotowane sosy do sałatek). Dodajemy do sałatki. Całość mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 23.05.2011 07:01
wygląda egzotycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak