Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Glazurowane smażone całe udka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 całe udka kurczaka
sos sojowy ciemny
miód płynny
tymianek
Imbir mielony Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Glazurowane smażone całe udka

Z podanych składników przygotować marynatę;ok łyżka miodu,2-3łyżki sosu sojowego,szczypta cayenne i imbiru,pół garści tymianku,kilka kropel octu winnego(oczywiście smakować w trakcie),oliwa.Natrzeć udka(pokrojone na połówki)i schować na min3h do lodówki.Smażyć na odrobinie oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak