Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier do pączków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 łyżki
cukier puder 300 g
sok z cytryny
rum 2 łyżki
olejek cytrynowy

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier do pączków

Utrzeć cukier puder z sokiem z cytryny, rumu i tyle wody, aby utworzyła się gęsta masa do lukrowania pączków. Przyprawić olejkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elwal
elwal 10.08.2011 14:17
Ja nie dodaję wody - ale reszta podobnie. Najczęściej robię tylko z pudru oraz soku z cytryny/limetki :)
Kate131 02.11.2010 08:11
fajny z tym rumem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak