Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w miodzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pół szklanki miodu
ząbek czosnku 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w miodzie

Miód wymieszać z imbirem oraz czosnkiem. Umyte mięso natrzeć sola i odstawić na około pół godziny. Następnie natrzeć miodem i imbirem, owinąć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 4 godziny. Przełożyć do brytfanki, podlać wodą i piec w temperaturze 200 stopni, długość pieczenia zależy od wagi indyka.
Smacznego!
:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak