Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

5 kwaskowych jabłek
5 jajek
ok 40 dag mąki
500 ml mleka
cukier
cynamon
sól szczypta
olej

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka w cieście

Białka oddzielamy od żółtek. Do dużej miski wsypujemy mąkę, żółtka, sól i wszystko razem mieszamy. Powoli dodajemy mleko nadaj mieszając aż do momentu uzyskania gładkiej masy.Umyte, obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłka kroimy w kilkucentymetrowe plastry. Bialka ubijamy i dodajemy do ciasta. Plastry jabłek zanurzamy w powstałym cieście i smażymy na głębokim oleju. Po wyjęciu obtaczamy w cukrze z cynamonem.
Smacznego!
:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 04.08.2011 13:22
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak