Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem żurawinowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawiny 1 kg
cukier 50 dag
woda 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem żurawinowy

żurawiny umyć,przebrać.połowę owców przetrzyj przez sitoprzecier przełóz do garnka,dodaj cukier,doprowadż do wrzenia.dodaj pozostałe owoce,gotuj na małym ogniu,mieszajac,aż owoce zrbią się szkliste i opadna na dno naczynia.syrop powinien się ściąć.gorącym dżemem napełnij słoiki.zamknij,postaw na pokrywkach,aż wystygnie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak