Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z gruszek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 0,5 l
cukier 20 dag
sok z cytryny
Goździki całe Prymat 5 szt
świeża mięta
gruszki 1 twarde
Cynamon cały Prymat kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z gruszek

gruszki umyj,obierz,każdą pokrój an połowę.usuń gniazda nasienne.gruszki ułóz w słojach,do każdego włóż po kawaałku cynamonu,kilka gozdzików i listków mięty.z wody i cukru zagotuj syrop.zakwaś go sokiem z cytryny.gorącym syropem zalej gruszki,słoiki zamknij,wstaw do garnka.nalej tyle wody ciepłej,by sięgała pod szyjke łoików.pasteryzuj je ok.30 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 30.05.2011 23:16
lubię takie kompoty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak