Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki ze świderkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 20 dkg
kiełbasa krakowska 20 dkg
olej do smażenia
kapusta biała ćwiartka główki
kapusta kiszona garść
sól do smaku
cebula biała 1 sztuka
boczek 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki ze świderkami

Na rozgrzany olej wrzucamy drobno pokrojoną cebulę , podsmażamy razem z boczkiem i kiełbasą pokrojonymi w kostkę.
W tym czasie podgotowujemy biała kapustę oraz kapustę kiszoną w oddzielnych garnkach oraz makaron.
Po odcedzeniu i wyciśnięciu kapusty dodajemy ją do garnka i mieszamy z kluskami oraz boczkiem i kiełbasą dodajemy do smaku pieprz, sól .

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 07.03.2011 21:06
ciekawe
misia53 11.10.2010 16:20
Uwielbiam łazanki , tylko nie robiłam ze swiderek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak