Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane kurki Emilki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 0,5 kg
ocet 10 % 1 i 1/3 szklanki
sól 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane kurki Emilki

Grzyby przebrać (nie kroić) i kilka razy dokładnie umyć.Gotować je w 1 litrze lekko osolonej wody przez 15 -20 minut.Ugotowane kurki troszkę przestudzić,włożyć luźno do słoika,dodać 2 ziela angielskie,liść laurowy i zalać zalewą.Zamieszać,aby zalewa dotarła we wszystkie miejsca słoika.

Zalewa:2 szklanki ciepłej wody,1 i 1/3 szklanki octu,1 łyżeczka soli,2 łyżeczki cukru,1 łyżeczka pieprzu czarnego.(zalewy starcza na ok 3-4 słoiczki)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 02.07.2011 08:04
mniam
mirosława4 02.06.2011 21:40
mniam świetna przekąska
Grazyna0211 22.03.2011 17:02
bardzo lubię kurki
Izabela/bella81 13.03.2011 11:55
pyszności
wolochski 30.01.2011 22:47
super
m1monika 18.10.2010 22:09
fajnie wyglądają te kureczki :)
agata1722
agata1722 06.10.2010 10:27
super już dawno kurek nie jadłam
pacpaw 05.10.2010 11:41
uwielbiam kurki...złoto lasu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak