Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos żurawinowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 20 dag
cukier 2 łyżki
chrzan 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
cytryna
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos żurawinowy

żurawiny opłukać,przebrać.zagotować 100 ml wody z cukrem.na gorącą wrzuć żurawiny,gotuj ok.5 minut.odłóż 3 łyżki żurawin,resztę przetrzyj przez sito.wymieszaj z musztardą i chrzanem,dopraw sokiem z cytryny,solą i pieprzem.połącz z resztą zurawin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 04.05.2012 14:07
pycha
Zoso 03.04.2012 21:27
ciekawy sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak