chałupki mojej mamy

chałupki mojej mamy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    5 paczek
  • palma

    1 kostka
  • cukier

    1 Szklanka
  • żółtka

    3
  • cukier waniliowy

  • kakao

  • twaróg

    1/2 (tłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę, cukier, cukier waniliowy i żółtka utrzeć. Ser przekręcić przez maszynkę 2 razy i powoli dodawać do ciasta. Dodać pokrojone orzechy włoskie, rodzynki i skórkę pomarańczową (ilość – wg uznania). Ułożyć na papierze śniadaniowym lub innym herbatniki na szerokości 3 długość 4 dwa prostokąty. Posmarować masą na grubość ok. 5 mm. Do reszty masy dodać kakao (wg uznawania) i całość wymieszać. Na ciasta z masą ułożyć drugą warstwę ciastek ułożyć ciasto kakaowe w kształt trójkąta. Podnieść boki papieru tak aby ciastka tworzyły trójkąt. Z podanej ilości składników wychodzą dwie chałupki. Całość polać polewą. Odstawić do lodówki najlepiej na dwa dni.

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof15

15.08.2012 20:05
super

dana2

04.10.2010 18:32
super

Margo1

04.10.2010 15:16
nieżle

anja3107

03.10.2010 14:37
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat