Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki zapiekane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 6 szt
ser żółty 15 dkg
mleko skondensowane niesłodzone 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki zapiekane

Do rondelka wlać mleko, dodać starty ser (warmińskiego lub tylżyckiego), doprawić solą i pieprzem. Podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Parówki obrać z osłonek, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem, posypać chrzanem i zapiekać 15 - 20 min w piekarniku, w temperaturze 200 st. C. Podawać z ziemniakami lub ryżem i surówką. Zamiast chrzanu można dodać 2 zmiażdżone ząbki czosnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak