Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe zawijane

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołwina łopatka 130 gram
boczek wędzony 10 gram
cebula biała 10 gram
musztarda 1 łyżka
sól 1
pieprz 1
ryż 1 łyżka
ogórek 10 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe zawijane

mięso rozbić młotkiem doprawić do smaku solą i pieprzem. Boczek cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę dodać do tego musztardę i ryż i wszystko razem wymieszać. Tak przygotowany farsz nałożyć na mięso zwinąć i uformować w kształcie walca. Tak przygotowane zrazy zawinąć do foli aluminiowej obsmażyć na tłuszczu zalać wodą i dusić do miękkości. Po ugotowaniu wyjąc mięso odwinąć a wywar zagęścić zawiesina doprawić do smaku i podawać razem z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 20.11.2011 14:47
super
iwona332 04.06.2011 09:59
super
Tika4444 11.02.2011 12:12
wygląda ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak