Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie z budyniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
0,5 l mleka
białko
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie z budyniem

Ugotować budyń wegług przepisu na opakowaniu. Ciasto podzielić na 16 kwadratów. na każdy nałożyć porcję budyniu i złożyć na pół, dokładnie zlepić brzegi. Posmarować białkiem. Ułożyć na blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Piec ok 15 min. Gotowe wystudzić i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 09.07.2012 23:07
boskie ciacha :D
maciek7 28.11.2011 19:20
super
Dorota76 17.12.2010 20:57
jutro robię
Smakosz6 12.11.2010 18:11
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak