Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażan z kozim serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 2 szt.
4 łyżki oliwy
łyżka soku z cytryny
kozi ser 10 dag
łyżka posiekanego szczypiorku
oregano 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażan z kozim serem

Bakłażana pokrój na plastry 1 cm grubości. Osól, odstaw. Pomidory pokrój na plasterki. Oliwę, sok z cytryny i oregano wymieszaj. Przypraw. Bakłażana osusz, polej sosem. Grilluj z obu stron ok. 8 minut. Połowę plastrów przykryj serem. Na każdym ułóż pomidora, przykryj bakłażanem. Posyp szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak