Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan pikantny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 10 ząbków
olej 1\\2 szkl.
tymianek
szklanka białego octu winnego
sól, cukier
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan pikantny

Bakłażany myjemy i kroimy na plasterki o grubości 1cm od razu układamy je w naczyniu warstwami, każdą posypujemy solą i pozostaw na 30 minutek. Jeśli puściły sok to odlewam . Ząbki czosnku zeszklij na patelni. Wyjmij następną patelnie i podsmaż z obu stron bakłażany tylko uważaj aby się nie przypaliły. Układamy warstwowo w słoikach najpierw plastry bakłażana, usmażony czosnek, listki tymianku. W małym rondelku zagotuj ocet z dodatkiem szklanki wody , wsyp cukier, łyżkę soli, pieprz i ziele . Gotujemy tylko 5 minut. Ostudzoną zalewamy warzywa w słoikach zakręć szczelnie i pasteryzuj 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 09.08.2013 10:16
super przepis
Monika79 27.02.2012 15:07
naprawde fajny przepis
Monika79 27.02.2012 15:07
uwielbiam
gosia561 19.07.2011 12:06
lubię bakłażany
Beata73 12.10.2010 17:36
pyszne bałkańskie klimaty!
Kate131 04.10.2010 08:53
pyszne takie bakłażany
Natalia/tubisiek 04.10.2010 07:53
ciekawy ;)
alaaa 03.10.2010 19:08
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak