Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonez

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtka jaj 2 szt
olej 450 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Majonez

Jaja dokładnie umyć, oddzielić żółtka od białek, wbić do miski Dodać do żółtek trochę octu i musztardę. Trzepaczką lub drewnianą pałką połączyć razem, a następnie ubijać, wlewając olej najpierw po kropli, potem cienkim strumieniem. Ubijać stale mieszając w jedną stronę. Gdy cała ilość oleju zostanie zużyta, dodać resztę octu lub kwasku, soli i cukru do smaku. Odstawić i od chwili uzycia trzymać w chłodnym miejscu pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak