Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrągi zapiekane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrągi 4 szt
pomidory bez skóry 2 szt
pieczarki 100 g
pół cytryny
masło 1 łyżka
tartego żółtego sera 100 g
sól do smaku
wino białe 1/2 kieliszka
anchois 3 filety
kapary 1 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrągi zapiekane

Oczyszczone pstrągi posolić , popieprzyć, skropić sokiem z cytryny. Odstawić na godzinę.
Naczynie do zapiekania wysmarować masłem, ułożyć pstrągi i skropić winem. Pieczarki i pomidory pokroić, podsmażyć na maśle i przykryć tym ryby. Pokrojone na części anchois wymieszać z kaparami i też ułożyć na rybie. Posypać ziołami, solą, pieprzem i tartym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 11.05.2011 20:57
super
pioge7 11.05.2011 20:52
super
krzysztof40 19.03.2011 16:16
Pstrą to jest to
nero 19.03.2011 15:46
Akuratne w sam raz .
Wojtek8 05.02.2011 11:39
ciekawe
Natalia/tubisiek 18.01.2011 06:59
fajny przepis!
jolaxa1 17.01.2011 21:37
swietne
MAR3STA 16.01.2011 22:25
smaczna;)
MAR3STA 20.12.2010 20:15
taka wykwintna rybka, super
mysza666 20.12.2010 18:54
Trzeba spróbować:)
accee 06.12.2010 13:11
Uwielbiam ryby. A szczególnie takie :)
Emilia22 20.11.2010 11:44
muszą być pyszne
ElizaT 19.11.2010 08:19
to moja ulubiona ryba !
Justyna70 07.11.2010 08:19
bardzo lubię!
kuklik 31.10.2010 18:38
lubię ryby
matii6 17.10.2010 19:09
bardzo lubię pstrągi ,przepis super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak