Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina w ciescie.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Nadzienie:
400g baraniny
sól, pieprz, czosnek, majeranek
Ciasto:
350g mąki
jajko
150 ml.wody
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina w ciescie.

Mieso bardzo drobno z posiekac lub zmielic. Dodac kilka lyzek zimnego rosolu lub wody oraz przyprawy.
Cisto:
Polaczyc make z reszta skladnikow. Wyrobic ciasto-rozwalkowac, kieliszkiem wycinac kolka. na srodek kazdego nakladac farsz. Zlepic(nie jak pierogi lucz unoszac brzegi do gory). Po zlepieniu powinna zostac dziurka. Gotowac na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak