Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 30 gram
cebula
ziemniaki 450 gram
papryka 2 szt
sól
czosnek
Kminek mielony Prymat
ser wędzony
pomidory bez skóry
grzanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z serem

Stopić margarynę w dużym garnku, na średnim ogniu usmażyć cebulę drobno pokrojona na złoty kolor. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do garnka. Paprykę zieloną i czerwoną pokroić w kostkę, zmiażdżyć czosnek i wrzucić do garnka na 5 minut. Wlać wywar i dodać liść laurowy i sól. Zagotować na wysokim ogniu,po czym zmniejszyć i dusić przez 20minut. Gdy ziemniaki będą miękkie wyjąć liść laurowy, odstawić zupę, aby lekko ostygła. Wsypać kminek i zmiksować zupę. Kartoflanka powinna mieć aksamitną gładkość.Przelać zupę do czystego garnka. Wlać jogurt i podgrzać na małym ogniu. Wsypać połowę sera i mieszać tak długo,aż się roztopi. Dekorować serem i ziołami. Ułożyć pomidory i wsypać grzanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak