Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos mojej mamy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kapusta biała 1 szt
śliwki suszone 8-10 szt
grzyby suszone garść
sól 1 łyżka płaska
Majeranek suszony Prymat 4 łyżki
kiełbasa zwyczjna 3 szt
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 bobek

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos mojej mamy

Wlać wodę do garnka 6 litrowego. Wrzucić liść laurowy i ziele angielskie. Poszatkować obie kapusty i na przemian wkładać kapustę kiszoną, kapustę białą. Aż do zapełnienia garnka. Osolić. Dodać grzyby i śliwki. Na patelni usmażyć kiełbasę pokrojoną w kostkę. Dodać do kapusty. Dodać koncentrat pomidorowy. Do smaku popieprzyć i dodać dużo majeranku. Bigos należy gotować co najmniej z 3 godziny. Następnego dnia z około 1 godzinę i kolejnego dnia tak samo. Najlepszy jest właśnie po kilkukrotnym gotowaniu. Należy pamiętać by często przemieszać składniki podczas gotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 09.02.2014 12:23
bigos mamy - to jest to:) świetne:)
Elżbieta17 07.06.2012 20:27
pychota:)
Renata22 22.01.2012 23:36
apetycznie wyglada, uwielbiam takie potrawy
Ela15 22.12.2011 12:46
bigosik fajna potrawa
maciek7 22.06.2011 16:42
pycha
maciek7 22.03.2011 20:21
super
marzencia2007 13.12.2010 21:20
uwielbiam bigos :)
plocia 12.10.2010 22:13
ooo z majerankiem i śliwkami, zapewne pyszny
Ewa99 09.10.2010 14:34
bigos :) tylko mi się przypomniało jak dawno go nie jadałam :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak