Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus czekoladowy.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

200g czekolady
1/5l mleka
6 białek
50 g cukru pudru
5g xelatyny
40 g rodzymek

Przepis i sposób przygotowania na: mus czekoladowy.

Czekolade rozpuscic w mleku. Bialka ubic na sztywna piane, pod koniec ubijania dodac cukier, ponownie ubic i dodac mleko z czekolada. Zelatyne rozpuscic w malej ilosci wody i zagotowac. Wszystko wymieszac, przelozyc do kieliszkow i udekorowac rodzynkami. Wstawic do lodowki zeby zastyglo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka140 17.12.2010 11:55
brzmi zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak