Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza krakowska z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
sól, pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
grzyby suszone 0,03 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza krakowska z grzybami

Grzyby wymyć kilka razy w ciepłej wodzie, ugotować razem z cebulką, odcedzić. Odmierzyć 3 szklanki wywaru z grzybów, zagotować, na wrzątek wsypać wysuszoną kaszę, dodać masło, zamieszać, przykryć i gotować przez 10 minut. Grzyby pokrajać w paski, wymieszać z kaszą, przyprawić do smaku. Wyłożyć kasze do formy wysmarowanej bułką tartą, wygładzić powierzchnię, przykryć i wypiec w piekarniku. Można podawać z sadzonymi jajami z sałatka pomidorową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak