Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona cebulka w winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 sztuki
wino białe 1/2 szklanki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
tłuszcz do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona cebulka w winie

Cebulę obieramy, a następnie kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wykładamy cebulkę. Smażymy na złoty kolor, co jakiś czas mieszamy. Doprawiamy do smaku. Jeśli cebulka jest już ładnie zarumieniona, wlewamy wino, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu ok 7-10 min. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 23.12.2013 07:55
jeszcze nie próbowałam
czekoladka_m 16.08.2013 14:21
Zrobię mężowi, ale będzie zajadał:)
RenataZ-et 16.02.2013 21:45
fajny pomysł z tym winkiem do cebuli
Angelika10 26.11.2012 00:12
super
caralajna 27.08.2012 07:58
oryginalny przepis
Anna152 24.06.2012 08:14
super
IKrakowianka 04.05.2012 22:08
super
noculos 23.03.2012 15:15
ciekawe...
noculos 23.03.2012 15:15
ciekawe...
noculos 23.03.2012 15:15
ciekawe...
Małgorzata106 05.03.2012 18:38
super
sara1 26.02.2012 13:20
takie danie bardzo lubi mój mąż
Monika193
Monika193 03.10.2010 14:31
super sprawa
IZABELA29 03.10.2010 11:55
fajnie to wygląda
iwa643 03.10.2010 08:43
takiej nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak