Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Cezar

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata rzymska 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
oliwa 3 łyżki
bułka paryska 5 kromek
parmezan starty 3 łyżki
anchois 2 sztuki
kapary 8 sztuk
żółtko jajek 2 sztuki
sos worcester 2 krople
oliwa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Cezar

Sałatę rzymską porwać na kawałki. Oliwę rozgrzać na patelni i podsmażyć na niej czosnek i pokrojoną w kostkę bułkę paryską. Oliwę, sos Worcester, żółtka jaj, kapary i anchois zmiksować ze sobą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Liście sałaty ułożyć w półmisku, polać sosem i posypać startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.07.2013 21:39
smaczna do obiadu
Seba 01.06.2013 09:09
sałateczka pycha
RenataZ-et 04.05.2012 21:45
idealna
Iwusia 07.08.2011 21:04
mniam :) Kasiu są do kupienia w większych sklepach ;)
Kate131 03.10.2010 12:51
fajna tylko skad sos worcester wziac?nie widzialam w sklepach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak