Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki drobiowo- indycze

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso indycze 30 dag
mielone mięso drobiowe 30 dag
jajko 1 sztuka
ogórki konserwowe 2 sztuki
sól do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
mleko 1 szklanka
tłuszcz do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
natka pietruszki 2 łyżeczki
bułka czerstwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki drobiowo- indycze

Czerstwą bułkę namoczyć w mleku i odstawić. Oba mięsa mielone przełożyć do miski, dodać do nich wyciśnięta z mleka bułkę, jajko, pokrojone w drobną kosteczkę ogórki, posiekaną natkę. Wyrobić masę na kotlety doprawiając do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Z mięsa formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 09.12.2013 14:03
Uwielbiam takie kotleciki
AURELKA 03.07.2013 20:33
moje ulubione
IKrakowianka 11.11.2012 09:13
pyszne kotleciki
bercik1 09.12.2011 23:22
Lubie takie kotleciki.
tomek18 20.08.2011 09:55
fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak