Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mortadela w orzechach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mortadela 30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 dag
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
jajko
olej do smażenia
sól do smaku
natka pietruszki do dekoracji
orzechy laskowe 6 dag
orzechy włoskie 6 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: mortadela w orzechach

Orzechy włoskie wymieszać z laskowymi, Dodać bułkę tartą i przyprawić szczyptą słodkiej papryki mielonej, dokładnie wymieszać. Jajko wbić do miseczki. oprószyć szczyptą soli, roztrzepać.
Mortadelę pokroić na dość grube plastry (0,5 cm). Panierować najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w mieszance orzechowej. Olej rozgrzać na patelni, usmażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 30.07.2011 00:22
ciekawy przepis
basia70 25.04.2011 20:24
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak