Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana wątróbka z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 2 szt
indyk 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana wątróbka z jabłkami

Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Wątróbki ułożyć na tacce, grillować z każdej strony 2 - 3 minuty. Ułożyć jabłka na brzegu rusztu, piec około 2 minut z każdej strony. Wątróbki i jabłka przełożyć na talerz, z obu stron oprószyć majerankiem, solą i pieprzem. Podawać z pieczonymi ziemniakami lub grzankami z masłem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 29.05.2011 09:03
nie lubie watrobki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak