Grillowana wątróbka z jabłkami

Grillowana wątróbka z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    2 szt
  • indyk

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Wątróbki ułożyć na tacce, grillować z każdej strony 2 - 3 minuty. Ułożyć jabłka na brzegu rusztu, piec około 2 minut z każdej strony. Wątróbki i jabłka przełożyć na talerz, z obu stron oprószyć majerankiem, solą i pieprzem. Podawać z pieczonymi ziemniakami lub grzankami z masłem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

29.05.2011 09:03
nie lubie watrobki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat