Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczarkowy na czerwonym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

100g pieczarek
tłuszcz
20g maki
50ml czerwonego wina
sól
curry
sok z cytryny
Kwas cytrynowy Prymat
bulion drobiowy 350 ml
ketchup 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczarkowy na czerwonym winie

Drobno posiekane pieczarki podsmazyc. Tluszcz rozgrzac dodac make, zasmazyc nie rumieniac , rozprowadzic trzepaczka z bulionem, zagotowac, dodac pieczarki i gotowac 8 min na małym ogniu. Pod koniec gotowania wlac wino i ketchup oraz dodac zmielone jajo. Doprawic.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak