Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z oczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1,5 kg
suszone śliwki kalifornijskie garść
suszone morele
Majeranek suszony Prymat
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z oczkiem

Schab podziel na dwie częsi. W każdej zrób otwór wzdłuż za pomocą zaostrzonego metalowego pręta. W powstały otwór w jednym kawałku schabu powciskaj suszone śliwki, a w drugim morele. Skrop olejem, oprósz solą , pieprzem i majerankiem. Pozostaw na noc. Piecz 50 min w temp. 180 stopni, od czasu do czasu skrapjając wodą. Jeżeli ktoś nie lubi majeranku, to można natrzeć dowolnymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 03.08.2013 09:11
Pyszny ten schabik :)
Kaja35 22.05.2012 08:20
super
Kaja35 22.05.2012 08:20
super
Kate131 22.02.2012 09:00
dobry
Juleczka20 24.11.2011 13:59
super
lewin07 11.12.2010 20:04
niezłe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak