Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety pod kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
pieczarki 6 szt.
3 plastry żołtego sera
keczup
olej
kiełbasa kawałek (wiejska)

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety pod kiełbasą

Mięso umyj, pokrój na plastry, lekko rozbij, natrzyj przyprawą do drobiu. Panieruj w rozmąconym jajku i bułce tartej, usmaż z obu stron na złoty kolor na oleju.
Pieczarki obierz, pokrój w drobną kostkę. Ser pokrój w paski, kiełbasę na plasterki. Kotlety ułóż na blasze, przykryj pieczarkami, serem i kiełbasą. Zapiekaj, aż ser sie stopi. Polej keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 26.06.2011 20:54
Fajny pomysł na kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak