Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos mięsny 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

80g cebuli
150 g miesa wieprzowego
tłuszcz
20g maki
sól, pieprz
kminek
przyprawa do zup
tłuszcz 30 g (do zasmażki)

Przepis i sposób przygotowania na: sos mięsny 2

Cebule posiekac. Mieso pokroic w drobna kostke, podsmażyc, dodac cebule, lekko zarumienic, skropic woda i dusic do miekkosci. Tluszcz rozgrzac, wymieszac z maka, rozprowadzic zimnym wywarem, mieszajac trzepaczka, gotowac 8 min na malym ogniu. Pod koniec dodac mieso i przyprawy; doprawic do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak