Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki z korzeniami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 200 ml
cukier 1 szklanka
mąka 30 dag
masło 18 dag
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki z korzeniami

Miód przełożyć do rondelka, dodać do niego cukier kryształ oraz masło. Całość stopić. Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić wgłębienie, przelać zawartość rondelka, dodać proszek do pieczenia, kakao i przyprawę do piernika. Następnie wbić jajko i zagnieść ciasto. Zagniecione ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej 12 godzin. Po upływie tego czasu ciasto rozwałkować i wykrawać z niego ciasteczka. Układać je na blaszce wyłożoną pergaminem. Ciasteczka piec przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po wystudzeniu udekorować lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 16.12.2013 20:58
przyda mi się ten przepis
IKrakowianka 28.12.2012 20:14
aromatyczne
BozenA 02.09.2011 17:19
uwielbiam
BozenA 02.09.2011 17:19
uwielbiam
pioge7 03.12.2010 10:37
super
Iwusia 03.10.2010 00:35
Jak dawno nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak