Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto pianka z winogronami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śnieżka 2 szt
galaretka agrestowa 2 szt
galaretka pomarańczowa 1 szt
herbatniki 1 opakowanie
mleko 400 ml
winogrona do ozdoby
ananas z puszki 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pianka z winogronami

W 250 ml zagotowanej wody rozrabiamy agrestową galaretkę,gdy zacznie tężeć mieszamy ją z gotową śnieżką.Całość wlewamy do wyłożonej herbatnikami tortownicy.Wstawiamy do lodówki.Tak samo rozrabiamy pomarańczową galaretkę,kiedy zacznie tężeć łączymy ją z gotową śnieżką,dodajemy pokrojone w kostkę plastry ananasa,dokładnie mieszamy i wlewamy do tortownicy.Całość wstawiamy z powrotem do lodówki.Po 5 minutach ciasto przyozdabiamy winogronami.Następnie w 500 ml wody rozrabiamy ostatnią galaretkę,gdy stężeje wlewamy ją na schłodzone ciasto i wstawiamy je do lodówki na 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 06.04.2011 19:48
muszę wypróbować:)
Grażyna13 24.10.2010 13:21
Uwielbiam takie pianki !
m1monika 18.10.2010 22:08
pycha :)
agata1722
agata1722 06.10.2010 10:25
mniam apetycznie wygląda
czarnaMi 02.10.2010 20:18
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak