Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z grzybami - Lejkowiec dęty

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg ciasto
jajko 2 szt ciasto
woda ciasto
sól ciasto
jajko 1 szt nadzienie
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyżek nadzienie
sól do smaku nadzienie
pieprz nadzienie
cebula 1 szt nadzienie
tłuszcz do smażenia nadzienie
grzyby 3 kg lejkowiec dęty:

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z grzybami - Lejkowiec dęty

przygotować nadzienie;
Grzyby oczyścić i ugotować w dwu wodach odcedzić i dobrze osączyć. Zmielić w maszynce lub robocie. Dodać jajka bułkę tartą, sól i pieprz oraz przysmażoną na tłuszczu cebulkę, wymieszać dokładnie.

Zagnieść ciasto. Wałkować cienko, wykrawać krążki i lepić pierogi nadziewane grzybami
Pierogi ugotować w osolonym wrzątku. Podawać z tłuszczem przysmażonym z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.12.2015 21:10
nie ma nic lepszego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak