Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kwaszona a la bigos

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1
kiełbasa zwyczajna 15 dag
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
bulion warzywny 200 ml
kapusta kwaszona 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kwaszona a la bigos

Kapustę kwaszoną płuczemy w wodzie i dokładnie wyciskamy. Wrzucamy do rondelka i gotujemy. Dodajemy pokrojoną marchew, łyżkę koncentratu, przyprawę Prymat i gotujemy, aż kapusta zmięknie. Jeśli cała woda odparuje podlewamy bulionem. Pod koniec wrzucamy jeszcze pokrojoną kiełbasę. Zdejmujemy z ognia i czekamy, aż wystygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 26.10.2012 19:11
zjadłabym teraz gdy robi się zimno brrr
edyta44 27.07.2011 11:54
interesujace
Ania67 02.04.2011 13:51
Ciekawa propozycja
marta0906 09.01.2011 12:58
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak