Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z makaronem i ziemniakmi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarek 0,5 kg
ziemniaki 4
makaron wg uznania
kostki rosołowe 2
marchewka 1
śmietany do zup 1/3 szklanki
mąki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z makaronem i ziemniakmi

Do garnka średniej wielkości wlewamy wodę. Dodajemy przyprawy i wrzucamy kostkę rosołową. Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki, wrzucamy do garnka. Gotujemy ok 5 min, po czym wrzucamy pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i całą marchewkę. Wszystko gotujemy. Jeżeli zobaczymy, że ziemniaki są prawie ugotowane, wrzucamy makaron i gotujemy do miękkości. Na koniec robimy tzw. zaklepkę. Do śmietany dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy, po czym wlewamy do garnka cały czas mieszajac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak