Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selery faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 4 szt
Kwas cytrynowy Prymat
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
mielone mięso 200 g
pieczarki 200 g
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
sok z cytryny
ser żółty 100 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Selery faszerowane

Selery włożyć do osolonego wrzątku, gotować ok. 20 minut.
Dodać kwasek cytrynowy, żeby miąższ nie ściemniał, wystudzić, odcedzić.
Ściąć wierzchy, specjalną łyżeczką wyjąć miąższ, pozostawiając 1 cm ściankę, skropić w środku sokiem z cytryny, posolić, oprószyć pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pieczarki razem z mięsem, połączyć z posiekaną papryką i połową sera, przyprawić.
Ostudzone selery ułożyć na posmarowanej olejem blasze, napełnić farszem, posypać pozostałym serem, wstawić na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 28.12.2011 09:22
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak