Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatna zupa migdałowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdałów 30 dag
mleko 2 l
cukier do smaku
rodzynki wg uznania
olejek migdałowy do smaku
masła 2 łyżki
ryż ugotowany 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatna zupa migdałowa

Migdały sparzyć, następnie zmielić i utrzeć z cukrem. Do gotującego się mleka dodać masło, migdały i sparzone rodzynki. W celu uzyskania ładnego zapachu dodajemy kilka kropel olejku migdałowego. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 25.03.2011 09:18
mmmmmmmmmmmmmniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak