Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porzeczki w słoikach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czarne 5 kg
cukier 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Porzeczki w słoikach

Porzeczki umyć, przebrać, odszypułkować, włożyć do dużego garnka i zasypać cukrem, odstawić na ok. 4 godz.
Gdy wypuści sok, gotujemy porzeczki na wolnym ogniu ciągle mieszając by się nie przypaliły.

Porzeczki muszą być dobrze zagotowane, ale nie rozgotowane.
Gorące porzeczki wraz z sokiem wlewamy do słoików, zakręcamy i przekręcamy słoiki do góry nogami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak