Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki drożdżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki drożdżowe

Składniki:

mąka 1 kg
mleko 2 szklanki
drożdże 10 dag
cukier 6 łyżek
jaja 2 sztuki
margaryna 1 kostka
sól szczypta
cukier waniliowy 1 opakowanie

Wykonianie:

W jednej szklance ciepłego mleka rozpuścić margarynę, zaś w drugiej szklance ciepłego mleka drożdże. Do mąki dodać wszystkie składniki i przez 5 minut mieszać mikserem. Włożyć ciasto do ciepła na ½ godziny. Przełożyć na stolnicę i rozwałkować na 2 cm. Wykrawać szklanką kółka i pozostawić do wyrośnięcia. W środek można dać wg uznania marmoladę, ser lub jabłka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak