Zupa rybna po włosku

Zupa rybna po włosku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z wloszczyzny

    1 litr
  • por

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • olej

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • filet z dorsza

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oszyścić, pokroić i natrzeć solą i pieprzem. Dodać sok z cytryny. Oprószyć mąką. Włoszczyznę umyć i pokroić wraz z porem. Na podgrzanym oleju smażyć rybę ok. 3 minury. Podsmażyć też pokrojoną włoszczynę. Rybę i warzywa zalać wywarem i gotować ok 15 minut. Dodać paprykę czerwoną. Przyprawić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

18.03.2011 11:12
super

arrnold

27.01.2011 01:38
pycha

gacopierz23

02.06.2010 20:59
Jestem ciekawe jak smakuje bo tradycyjnej zupy rybnej się nie chwycę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat