Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna po włosku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z wloszczyzny 1 litr
por 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
olej 2 łyżki
mąka 1 łyżka
filet z dorsza 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna po włosku

Rybę oszyścić, pokroić i natrzeć solą i pieprzem. Dodać sok z cytryny. Oprószyć mąką. Włoszczyznę umyć i pokroić wraz z porem. Na podgrzanym oleju smażyć rybę ok. 3 minury. Podsmażyć też pokrojoną włoszczynę. Rybę i warzywa zalać wywarem i gotować ok 15 minut. Dodać paprykę czerwoną. Przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 18.03.2011 11:12
super
arrnold 27.01.2011 01:38
pycha
gacopierz23 02.06.2010 20:59
Jestem ciekawe jak smakuje bo tradycyjnej zupy rybnej się nie chwycę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak