Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka półfrancuskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
margaryna 50 dag
żółtko jajek 4 sztuki
jajko 1 sztuka
kwaśna śmietana 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka półfrancuskie

Margarynę wysiekać z mąką, dodać żółtka, śmietanę. Schładzać 2 godziny w lodówce. Rozwałkować na grubość pół centymetra i wycinać foremkami ciastka. Ułożyć na lekko natłuszczonej blaszce, wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać grubym cukrem. Piec na rumiano w temperaturze 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak